
1. λιμάνι
2. πλατεία Γεωργίου
3. ψηλά αλώνια
4. Αγίου Νικολάου
5. Σταθμός τρένου
6. Μαρίνα με σκάφη ιδιωτών
7. Γούναρη-δικαστήρια
8. Αστυνομικό τμήμα
9. Κεντρικοί δρόμοι της πόλης
10.στενάκια στις περιοχές λίγο πιο έξω από το κέντρο
11. παλιά πόλη-γερμανού
12. στρατόπεδο
13. Πανεπιστήμιο
14. στέκια φοιτητών- Γεροκωστοπούλου
15. ΚΤΕΛ
16. εκδοτήρια εισιτηρίων αστικής συγκοινωνίας
Ο προβληματισμός που τίθεται είναι κατά πόσο δίνουμε σημασία στους καθημερινούς ήχους της πόλης και αν μπορούμε να τους αντιληφθούμε ως ενδιαφέροντα ηχητικά ακούσματα.
Πως λειτουργεί η κατασκευή
Η κατασκευή αποτελείται από τέσσερις κεκλιμένες επιφάνειες. Αυτές είναι που συλλέγουν και αναπαράγουν τους ήχους.
Συλλογή ήχων: Οι επιφάνειες είναι ενωμένες με το κοίλο μέρος τους προς τα έξω έτσι ώστε να γίνεται και μορφολογικά αισθητή η συλλογή των ήχων.

Αναπαραγωγή: Οι επιφάνειες σύρονται πάνω στους οδηγούς, περιστρέφονται γύρω από κατακόρυφο άξονα που περνά από το μέσο αυτών και παίρνουν την θέση τους σε έναν κύκλο με την κοίλη πλευρά προς το κέντρο. Η αναπαραγωγή γίνεται από το κοίλο μέρος τους.

Καθώς εισέρχεται ο ακροατής στο εσωτερικό της κατασκευής διακόπτεται μία πρώτη ακτίνα ( ακτίνα εισόδου-ενεργοποίησης) και αρχίζει η αναπαραγωγή των κομματιών που έχουν ηχογραφηθεί. Αυτά τα ηχητικά αποσπάσματα από τη ζωή της Πάτρας που αποτελούν το αρχείο μας αναπαράγονται με συγκεκριμένη σειρά. Στο εσωτερικό της κατασκευής εκπέμπονται ακτίνες laser σε οριζόντια διεύθυνση. Κάθε ακτίνα αντιστοιχεί σε μια νότα οκτώ διαδοχικών οκτάβων. Όταν οι ακτίνες δεν διακόπτονται και καταλήγουν στον δέκτη που βρίσκεται στο απέναντι πάνελ δεν ακούγεται καμία νότα. Όταν μια ακτίνα συναντά εμπόδιο και δεν φτάνει στον αντίστοιχο δέκτη παράγεται μία νότα. Ο ακροατής έχει τη δυνατότητα να μεταλλάξει τη μουσική σύνθεση με την κίνηση του σώματός του διακόπτοντας τις ακτίνες laser.



No comments:
Post a Comment