2) Περιεχόμενο (εννοιολογικό), ποια ζητήματα θέτει, πώς τα διαπραγματεύεται:
Το εννοιολογικό περιεχόμενο του αρχείου αφορά σε δύο θέματα:Πρώτον, την υποβάθμιση της αίσθησης της ακοής σε σχέση με την κυριαρχούσα όραση καιΔεύτερον, τον τρόπο με τον οποίο οι ήχοι της πόλης μπορούν να αποτελέσουν μουσική σύνθεση.
3) Ζητήματα μεθοδολογίας:
Α)Πως συλλέγεται το υλικό; το υλικό συλλέγεται ηχογραφώντας σε διάφορα σημεία της πόλης
Β)Ποια είναι τα μέσα των αναπαραστάσεων που συλλέγονται (κείμενα, ήχοι, βίντεο, φωτογραφία, αντικείμενα, συνδυασμοί τους…)
στη συνέχεια, το υλικό «μεταφράζεται» σε μουσική σύνθεση, είτε μέσω μουσικών οργάνων είτε άλλων αντικειμένων που παράγουν ήχους.
Γ)Με ποιον τρόπο αλλάζει ή εμπλουτίζεται στον χρόνο; – με την αύξηση του αριθμού των ηχητικών δειγμάτων / συνθέσεων – με την ανάθεση της δημιουργίας των συνθέσεων σε διαφορετικά άτομα .Έχει δυνατότητα εμπλουτισμού στο μέλλον μιας και η πόλη είναι ένας ζωντανός οργανισμός που μεταλλάσσεται και εξελίσσεται οπότε νέοι ήχοι δημιουργούνται και εντάσσονται στο ήδη υπάρχον ηχητικό περιβάλλον. Επίσης, λόγω αυτής ακριβώς της αλλαγής ενδέχεται κάποιοι από τους υπάρχοντες ήχους να εξαφανιστούν ή να αντικατασταθούν.
Δ) Πώς ταξινομούνται, ποιοι ταξινομούν; Οι συνθέσεις ταξινομούνται πάνω σε ένα χάρτη της πόλης. Η κάθε σύνθεση αντιστοιχεί στο σημείο παραγωγής του ήχου. Εμείς λαμβάνουμε τις συνθέσεις από τους δημιουργούς και τις ταξινομούμε στο χάρτη αυτό.
Ε) Σχέση με το χρήστη θεατή. Το αρχείο έχει πολλαπλή χρήση. Θέτει ερωτήματα στους κατοίκους σε σχέση με τους δεδομένους ήχους της καθημερινότητας και δημιουργεί νέο ερέθισμα στους δημιουργούς μουσικών συνθέσεων.

Σύνθεση (Χριστιάννα)
Σύνθεση (Χριστιάννα)
Σύνθεση (Χριστίνα)
Αγ.Νικολάου και Αγ. Ανδρέου(σκουπιδιάρικο)
Σύνθεση (Χρήστος)
Σύνθεση (Χριστιάννα)